Ovocná pizza
Suroviny
- 50 g Hroznové víno
- 10 g Droždí
- 150 g Mouka pšeničná hladká
- 100 g Tvaroh měkký
- 1 ks Jablka
- 3 ks Švestky
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Hrušky
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 6 polévková lžíce Mléko polotučné
- 4 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- 1 polévková lžíce Oříšky piniové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 16 g
- Sodík 98 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 198.1 mg
- Draslík 242.9 mg
- Vláknina 5294 mg
- Vitamín A 5294 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do větší mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj vložíme smíchané rozdrobené droždí, lžičku cukru a mléko. Mísu přikryjeme, droždí necháme 10 minut kynout. Potom přidáme 2 lžíce cukru, jeden žloutek a máslo, těsto prohněteme, necháme přikryté kynout ještě 20 minut.
-
2
V misce smícháme druhý žloutek, tvaroh, zbylý cukr a citrónovou šťávu.
-
3
Ovoce omyjeme, necháme okapat, nakrájíme nadrobno.
-
4
Těsto znovu důkladně prohněteme, vytvarujeme z něj kulatou placku a vložíme ji do vymazané formy na pizzu. Potřeme tvarohovým krémem, navrch naskládáme nakrájené ovoce.
-
5
Pečeme 10 minut v troubě, předehřáté na 175 stupňů, poté pizzu posypeme moučkovým cukrem a piniovými semínky, pečeme ještě dalších 10 minut.