Kompotované hrušky v medu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1.25 l Voda pitná
  • 1 kg Med včelí
  • 3 kg Hrušky
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 114 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 416.6 mg
  • Vláknina 22010.4 mg
  • Vitamín A 22010.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme větší a tvrdé hrušky. Omyjeme je, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jadřince. Krátce ponoříme do vody smíchané s citronovou šťávou. Poté rozdělíme do čistých sklenic.

  • 2

    Med rozmícháme ve vodě, povaříme, necháme vychladnout a nálevem zalijeme hrušky. Sklenice zavíčkujeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 30 minut.

  • 3

    Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na suchém a temném místě.

Komentáře k receptu