Kompotované hrušky v medu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
- Sacharidy 114 g
- Tuky 1 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 114 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 416.6 mg
- Vláknina 22010.4 mg
- Vitamín A 22010.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme větší a tvrdé hrušky. Omyjeme je, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jadřince. Krátce ponoříme do vody smíchané s citronovou šťávou. Poté rozdělíme do čistých sklenic.
-
2
Med rozmícháme ve vodě, povaříme, necháme vychladnout a nálevem zalijeme hrušky. Sklenice zavíčkujeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 30 minut.
-
3
Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na suchém a temném místě.