Kompot z hroznového vína s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 130 g
- Tuky 1 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 130 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 589 mg
- Vláknina 6340 mg
- Vitamín A 6340 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrozny důkladně propláchneme, otrháme, odstraníme stopky, bobule rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Poté roztokem zalijeme ovoce.
-
2
Do každé sklenice přidáme kolečko citronu a zavíčkujeme. Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce, při teplotě 80 °C sterilujeme 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na tmavém, suchém místě.