Kompot z hroznového vína s citronem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 750 g Cukr krystal
  • 1 ks Citrony
  • 1 l Voda pitná
  • 3 kg Hroznové víno
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 130 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 130 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 589 mg
  • Vláknina 6340 mg
  • Vitamín A 6340 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrozny důkladně propláchneme, otrháme, odstraníme stopky, bobule rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Poté roztokem zalijeme ovoce.

  • 2

    Do každé sklenice přidáme kolečko citronu a zavíčkujeme. Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce, při teplotě 80 °C sterilujeme 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na tmavém, suchém místě.

Komentáře k receptu