Džem z hroznů s červeným vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 0 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 91 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 272.9 mg
- Vláknina 2400 mg
- Vitamín A 2400 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrozny důkladně omyjeme, bobule otrháme, odstraníme stopky, vsypeme do hrnce. Zalijeme vínem, na mírném ohni za stálého míchání rozvaříme. Poté prolisujeme, přisypeme cukr a zahříváme, dokud se nerozpustí.
-
2
Po zhoustnutí ještě horký džem rozdělíme do skleniček, necháme vychladnout, uzavřeme a uložíme na tmavém, suchém místě.