Tvarohový dezert s pomerančem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 125 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 5 g Cukr vanilka
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Mandle
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 135.5 mg
  • Draslík 594.5 mg
  • Vláknina 14480 mg
  • Vitamín A 14480 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 106.4 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky, šťávu zachytíme do misky.

  • 2

    Vejce rozklepneme, bílek oddělíme od žloutku. Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Žloutek v misce smícháme s cukrem a pomerančovou šťávou, přidáme tvaroh, utřeme do hladka a vmícháme sníh z bílku.

  • 3

    Zapékací kulatou formu vytřeme máslem a naplníme krémem, na něj naskládáme do vějířů dílky pomerančů.

  • 4

    Dezert 10 minut zapékáme v troubě, kterou jsme předehřáli na 220°C. Pak teplotu zvýšíme na 250°C a pečeme dalších 5 minut, až má dezert zlatavý povrch.

  • 5

    Posypeme nasekanými mandlemi a podáváme.

Komentáře k receptu