Dušené červené zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 146 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 9 g
- Sodík 98 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 8.7 mg
- Draslík 345 mg
- Vláknina 6308.1 mg
- Vitamín A 6308.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červené zelí očistíme a opláchneme studenou vodou, rozčtvrtíme, odřízneme košťály a listy nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
-
2
V hrnci rozehřejeme sádlo a vložíme do něj nakrájené zelí a cibuli, přilijeme ocet, přidáme cukr a podle své chuti koření, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou přibližně 45 minut, až je zelí měkké.
-
3
V průběhu dušení občas promícháme a případně podlijeme vodou. Uvařené zelí ještě dochutíme a podáváme jako přílohu k masům.