Dušené červené zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Zelí hlávkové červené
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Hřebíček
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 146 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 8.7 mg
  • Draslík 345 mg
  • Vláknina 6308.1 mg
  • Vitamín A 6308.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červené zelí očistíme a opláchneme studenou vodou, rozčtvrtíme, odřízneme košťály a listy nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme sádlo a vložíme do něj nakrájené zelí a cibuli, přilijeme ocet, přidáme cukr a podle své chuti koření, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou přibližně 45 minut, až je zelí měkké.

  • 3

    V průběhu dušení občas promícháme a případně podlijeme vodou. Uvařené zelí ještě dochutíme a podáváme jako přílohu k masům.

Komentáře k receptu