Zapečená nakrájená bageta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Smetana 12% (konzumní)
  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 4 ks Bageta
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Vývar zeleninový
  • 0.1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1121 kcal
  • Sacharidy 153 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 2000 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 150 g
  • Cholesterol 311.8 mg
  • Draslík 540.1 mg
  • Vláknina 14656.2 mg
  • Vitamín A 14656.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 61.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petrželku omyjeme a najemno nasekáme. V pánvi rozehřejeme máslo a nakrájenou cibuli a petrželku na něm lehce osmahneme.

  • 2

    V misce rozšleháme smetanu s vejci, opepříme a osolíme. Bagety příčně rozkrájíme, sýr nakrájíme na plátky.

  • 3

    Zapékací formu vytřeme zbylým máslem a pokládáme do ní střídavě plátek sýra a plátek bagety, kterou pokapeme vývarem a potřeme směsí cibule a petrželky. Tímto způsobem zaplníme formu, a poté zalijeme rozšlehanou smetanou s vajíčky.

  • 4

    Formu vložíme do trouby, předehřáté na 200°C a pečeme 20 minut dozlatova.

Komentáře k receptu