Vaflové košíčky s vařenými krevetkami
Suroviny
- 150 g Kompot broskvový
- 150 g Máslo čerstvé
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Krevety tygří - loupané
- 150 g Salát kadeřavý
- 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Limetka
- 2 špetka Sůl
- 2 l Voda pitná
- 0.5 dl Mléko polotučné
- 1 dl Chilli omáčka
- 1 dl Kečup
- 2 polévková lžíce Sůl
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Meduňka
- 3 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 676 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 44 g
- Sodík 1462 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 295.9 mg
- Draslík 681.2 mg
- Vláknina 6759.5 mg
- Vitamín A 6759.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme měkké máslo, vejce, sůl a vyšleháme krém. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, vlažné mléko a utřeme hladké těsto.
-
2
Teflonový vaflovač rozpálíme a postupně v něm upečeme dozlatova vaflové plátky. Teplé upečené vafle vložíme do ozdobných misek, vytvarujeme je podle misek a necháme vychladnout.
-
3
Omyjeme listy salátu, necháme je okapat a osušíme je. Limetku omyjeme, osušíme a nakrájíme na osminky. Kompotované půlené broskve vyjmeme ze sirupu a necháme okapat. Omyjeme lístky meduňky, vodu setřepeme a odložíme je na ozdobu.
-
4
V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody s 2 lžícemi soli. Rozmrazené krevetky očistíme a omyjeme. Vložíme je do vroucí vody a znovu od doby varu je vaříme 3-4 minuty (víc ne). Když jsou mléčně růžové, jsou uvařené. (Vyjmeme jednu, rozlomíme a tak zjistíme, že jsou uvařené.) Vybereme je sítem, necháme okapat a vložíme do mísy.
-
5
V malé misce rozmícháme rajský kečup s citronovou šťávou, chilli omáčkou a několika kapkami Worcestru. Nakonec přimícháme majonézu. Omáčku promícháme s krevetami.
-
6
Do vaflových košíčku, které jsme vyjmuli z misek, položíme ozdobně salát, krevetky, limetku, 1/4 broskve, ozdobíme lístky meduňky a servírujeme.