Vaflové košíčky s vařenými krevetkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 44 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Kompot broskvový
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 150 g Salát kadeřavý
  • 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Limetka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 0.5 dl Mléko polotučné
  • 1 dl Chilli omáčka
  • 1 dl Kečup
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Meduňka
  • 3 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 676 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 1462 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 295.9 mg
  • Draslík 681.2 mg
  • Vláknina 6759.5 mg
  • Vitamín A 6759.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme měkké máslo, vejce, sůl a vyšleháme krém. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, vlažné mléko a utřeme hladké těsto.

  • 2

    Teflonový vaflovač rozpálíme a postupně v něm upečeme dozlatova vaflové plátky. Teplé upečené vafle vložíme do ozdobných misek, vytvarujeme je podle misek a necháme vychladnout.

  • 3

    Omyjeme listy salátu, necháme je okapat a osušíme je. Limetku omyjeme, osušíme a nakrájíme na osminky. Kompotované půlené broskve vyjmeme ze sirupu a necháme okapat. Omyjeme lístky meduňky, vodu setřepeme a odložíme je na ozdobu.

  • 4

    V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody s 2 lžícemi soli. Rozmrazené krevetky očistíme a omyjeme. Vložíme je do vroucí vody a znovu od doby varu je vaříme 3-4 minuty (víc ne). Když jsou mléčně růžové, jsou uvařené. (Vyjmeme jednu, rozlomíme a tak zjistíme, že jsou uvařené.) Vybereme je sítem, necháme okapat a vložíme do mísy.

  • 5

    V malé misce rozmícháme rajský kečup s citronovou šťávou, chilli omáčkou a několika kapkami Worcestru. Nakonec přimícháme majonézu. Omáčku promícháme s krevetami.

  • 6

    Do vaflových košíčku, které jsme vyjmuli z misek, položíme ozdobně salát, krevetky, limetku, 1/4 broskve, ozdobíme lístky meduňky a servírujeme.

Komentáře k receptu