Vepřové plecko s tymiánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 34 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 118.3 mg
- Draslík 535.3 mg
- Vláknina 1910.8 mg
- Vitamín A 1910.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou plec položíme do zapékací mísy, podlijeme vodou. Plec osolíme, posypeme pepřem, nastrouhaným tymiánem, nakonec polijeme worcesterskou a sójovou omáčkou. Připravenou plec přikryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme za občasného polévání 50 minut. Potom odstraníme alobal a v pečení pokračujeme dalších 20-30 minut.
-
2
Upečenou plec vytáhneme z trouby, přikryjeme, necháme 10 minut odpočinout. Nakrájíme na tenké plátky, které pokládáme na talíře, pokapeme vlastní vypečenou šťávou a s vhodnou přílohou podáváme.