Vepřové plecko s tymiánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Tymián čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 5 dl Voda pitná
  • 1 kg Vepřová plec
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 118.3 mg
  • Draslík 535.3 mg
  • Vláknina 1910.8 mg
  • Vitamín A 1910.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou plec položíme do zapékací mísy, podlijeme vodou. Plec osolíme, posypeme pepřem, nastrouhaným tymiánem, nakonec polijeme worcesterskou a sójovou omáčkou. Připravenou plec přikryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme za občasného polévání 50 minut. Potom odstraníme alobal a v pečení pokračujeme dalších 20-30 minut.

  • 2

    Upečenou plec vytáhneme z trouby, přikryjeme, necháme 10 minut odpočinout. Nakrájíme na tenké plátky, které pokládáme na talíře, pokapeme vlastní vypečenou šťávou a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře k receptu