Kuře na grilu s citrusovým ovocem
Suroviny
- 20 g Cukr skořicový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 dl Ocet kvasný lihový
- 1 dl Citronová šťáva
- 3 dl Pomerančová šťáva
- 1 dl Šťáva z růžových grepů
- 1 dl Olej slunečnicový
- 1 kg Kuře
- 1 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1699 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 126 g
- Sodík 741 mg
- Bílkoviny 95 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 375 mg
- Draslík 1400.7 mg
- Vláknina 1976.5 mg
- Vitamín A 1976.5 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 125.1 mg
- Vitamín E 22.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené kuře rozpůlíme na prsou. Obě kuřecí půlky položíme do vhodné kuchyňské nádoby.
-
2
Marináda: Do misky vlijeme ocet, přilijeme pomerančovou, citrónovou šťávu a šťávu z grepů. Přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, vsypeme skořicový cukr, med, podle chuti sůl, pepř. Všechny suroviny důkladně spolu smícháme. Hotovou marinádou zalijeme připravená kuřata. Nádobu přiklopíme a necháme minimálně 10 hodin v lednici marinovat.
-
3
Gril potřeme olejem, zahřejeme na střední teplotu, kuřecí půlky položíme na gril a za občasného obracení pečeme přibližně 10-15 minut, aby kuře dostalo nahnědlou a křupavou kůži.
-
4
Upečené půlky rozdělíme na talíře a podáváme.