Datle pečené s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 18 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 97 g
- Cholesterol 8 mg
- Draslík 793.3 mg
- Vláknina 26080 mg
- Vitamín A 26080 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech vymažeme máslem, troubu rozpálíme. Umytá jablka nakrájíme na tenké plátky a naskládáme na dno připraveného plechu. Na jablka naskládáme vypeckované a rozpůlené datle. Z pomerančů a citrónu vymačkáme šťávu, kterou polijeme jablka a datle. Pomerančovou a citrónovou kůru nastrouháme na jemném struhadle a posypeme ovoce na plechu. Nakonec vše posypeme skořicí a skořicovým cukrem.
-
2
Plech přikryjeme alobalem a vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme přibližně 50 minut. Hotové ovoce musí být měkké a mají se spojit chuti společně.
-
3
Upečené datle a jablka vytáhneme z trouby, necháme 5 minut přiklopené. Ještě teplé rozdělíme podle porcí na dezertní talíře, na každou dáme lžíci jogurtu, na jogurt ořechy, přelijeme lžící medu a dezert podáváme.