Hovězí po tatarsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 12 g
- Sodík 2264 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 63.9 mg
- Vláknina 4482.7 mg
- Vitamín A 4482.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem. Feferonky a okurky nakrájíme najemno.
-
2
Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky silné přibližně 2cm, lehce je naklepeme, opepříme, osolíme a posypeme mletou paprikou.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a na něm plátky masa prudce osmahneme za všech stran. Když maso pustí šťávu, zmírníme oheň a přikryté dusíme nejdříve ve vlastní šťávě, později podlijeme vývarem z Masoxu. Když maso začíná měknout, přidáme k němu nakrájenou okurku a feferonky. Měkké maso poprášíme moukou a chvíli smažíme, pak za stálého míchání přilijeme zbylý vývar a přidáme kečup. Vaříme, dokud šťáva s přísadami nezačne houstnout.