Křenové špízy s cuketou a okurkou
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Pepř citronový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Okurka salátová
- 3 špetka Sůl
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Křen
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 95 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 7 g
- Sodík 204 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 282.4 mg
- Vláknina 2778.8 mg
- Vitamín A 2778.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cuketu a salátovou okurku (hadovku) omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka silná asi 2 cm. Červenou cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka.
-
2
Do mísy dáme olivový olej, prolisovaný česnek, citrónovou šťávu, sůl, pepř, drobně pokrájený kopr. Cuketu s okurkou promícháme v marinádě a necháme 30 minut odležet. Křen očistíme, omyjeme, jemně nastrouháme a odložíme do misky a promícháme s 1 lžicí oleje.
-
3
Cuketu s cibulí a okurkou napíchneme na grilovací jehly. Špízy grilujeme v předehřátém grilu přibližně 8-10 minut dozlatova. Přibližně 2 minuty před koncem grilování potřeme špízy křenem. Servírujeme horké.