Jelení guláš s brusinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 300 g Cibule
  • 120 g Kompot brusinkový
  • 200 g Slanina vepřová
  • 600 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 2 g Bobkový list
  • 6 g Nové koření celé
  • 3 g Tymián sušený
  • 4 g Jalovec
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 3 g Pepř černý celý
  • 30 g Jíška instantní
  • 1000 g Jelení maso
  • 8 g Česnek sušený
  • 250 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 705 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 896 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 205.4 mg
  • Draslík 872.4 mg
  • Vláknina 6419 mg
  • Vitamín A 6419 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněné a očištěné jelení maso nakrájíme na kostky, vložíme do misky, zalijeme bílým vínem, přisypeme nahrubo pokrájenou cibuli, nové koření, bobkový list, jalovec, tymián, celý pepř, necháme několik hodin uležet. Nejlépe přes noc.

  • 2

    Druhý den oloupeme cibuli, rozkrájíme ji nadrobno, slaninu na kostičky. V hrnci rozehřejeme kousek sádla, přisypeme kostičky slaniny a rozškvaříme. Na tuku zpěníme cibuli, přidáme naložené maso, osmažíme, osolíme, opepříme, podlijeme nálevem z misky včetně cibule, jen nepřidáváme koření z nálevu. Posypeme mletou paprikou, sušeným mletým česnekem a dusíme téměř do měkka. V případě potřeby podléváme horkou vodou. Zahustíme instantní jíškou, přilijeme brusinkový kompot, dodusíme, podle chuti dosolíme a odstavíme.

  • 3

    Podáváme s vařenými těstovinami.

Komentáře k receptu