Daňčí guláš s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 500 g Rajčata
  • 600 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Majoránka
  • 3 g Kmín drcený
  • 150 g Olej rostlinný
  • 1000 g Dančí maso
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 80 g Protlak rajčatový
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1038 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 178.8 mg
  • Draslík 1204.7 mg
  • Vláknina 4743 mg
  • Vitamín A 4743 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněné daňčí maso omyjeme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata spaříme, oloupeme, vydlabeme semínka a dužinu rozkrájíme na kostičky, petrželku posekáme na jemno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme do zlatova, přidáme kostky masa, orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, přilijeme rajčatový protlak, promícháme, podlijeme vývarem z kostí a půl hodiny zvolna dusíme. Přidáme pokrájená rajčata, majoránku, česnek, petrželku a dodusíme. Podle potřeby podléváme vývarem. Rajčata by se měla úplně rozvařit na krém, proto guláš není třeba zahušťovat.

  • 3

    Podáváme s vařenými těstovinami.

Komentáře k receptu