Daňčí guláš s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1038 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 178.8 mg
- Draslík 1204.7 mg
- Vláknina 4743 mg
- Vitamín A 4743 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaněné daňčí maso omyjeme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata spaříme, oloupeme, vydlabeme semínka a dužinu rozkrájíme na kostičky, petrželku posekáme na jemno.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme do zlatova, přidáme kostky masa, orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, přilijeme rajčatový protlak, promícháme, podlijeme vývarem z kostí a půl hodiny zvolna dusíme. Přidáme pokrájená rajčata, majoránku, česnek, petrželku a dodusíme. Podle potřeby podléváme vývarem. Rajčata by se měla úplně rozvařit na krém, proto guláš není třeba zahušťovat.
-
3
Podáváme s vařenými těstovinami.