Čínská polévka z bílých ředkviček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 68 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 0 g
- Sodík 892 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 843.7 mg
- Vláknina 6973.8 mg
- Vitamín A 6973.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ředkvičky omyjeme, očistíme a nakrájíme na větší kousky. Velké plody bývají chuťově velmi ostré a tak je spaříme horkou vodou - tím jejich ostrou chuť potlačíme.
-
2
V hrnci přivedeme v varu nesolený vývar, přidáme do něj zázvor, pepř a ředkvičky. Vaříme alespoň půl hodiny. Když ředkvičky začnou měknout, přidáme Vegetu a ocet. Necháme provařit a pak ještě podle chuti osolíme.
-
3
Pokud je polévka příliš hustá, můžeme ji naředit vývarem.