Čínská polévka z bílých ředkviček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 12 ks Ředkev bílá
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 68 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 892 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 843.7 mg
  • Vláknina 6973.8 mg
  • Vitamín A 6973.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ředkvičky omyjeme, očistíme a nakrájíme na větší kousky. Velké plody bývají chuťově velmi ostré a tak je spaříme horkou vodou - tím jejich ostrou chuť potlačíme.

  • 2

    V hrnci přivedeme v varu nesolený vývar, přidáme do něj zázvor, pepř a ředkvičky. Vaříme alespoň půl hodiny. Když ředkvičky začnou měknout, přidáme Vegetu a ocet. Necháme provařit a pak ještě podle chuti osolíme.

  • 3

    Pokud je polévka příliš hustá, můžeme ji naředit vývarem.

Komentáře k receptu