Daňčí guláš na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Dančí maso
  • 300 g Cibule
  • 300 g Slanina vepřová
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 2 g Paprika mletá pálivá
  • 2 g Kmín drcený
  • 3 g Majoránka
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 4 g Podravka
  • 600 g Brambory vařené
  • 1200 ml Voda pitná
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 794 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 1275 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 205.4 mg
  • Draslík 1160.4 mg
  • Vláknina 9473 mg
  • Vitamín A 9473 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z daňčího masa ořežeme blanky, maso nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci na rozehřátém sádle osmahneme polovinu slaninových kostiček, přisypeme cibuli, osmažíme, přidáme kostky masa, osolíme, opepříme, podusíme, vysmahneme na tuk, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, přidáme kmín, česnek, podlijeme vodou a dusíme téměř do měkka. V trošce vody rozmícháme mouku, guláš zahustíme. V pánvi rozpustíme máslo, osmažíme na něm zbylou slaninu, přimícháme do guláše, nakonec ovoníme majoránkou, provaříme, dochutíme Podravkou, dodusíme.

  • 3

    Guláš podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu