Daňčí guláš na slanině
Suroviny
- 1000 g Dančí maso
- 300 g Cibule
- 300 g Slanina vepřová
- 60 g Sádlo škvařené
- 20 g Paprika mletá sladká
- 2 g Paprika mletá pálivá
- 2 g Kmín drcený
- 3 g Majoránka
- 100 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 8 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 4 g Podravka
- 600 g Brambory vařené
- 1200 ml Voda pitná
- 6 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 794 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 51 g
- Sodík 1275 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 205.4 mg
- Draslík 1160.4 mg
- Vláknina 9473 mg
- Vitamín A 9473 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z daňčího masa ořežeme blanky, maso nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci na rozehřátém sádle osmahneme polovinu slaninových kostiček, přisypeme cibuli, osmažíme, přidáme kostky masa, osolíme, opepříme, podusíme, vysmahneme na tuk, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, přidáme kmín, česnek, podlijeme vodou a dusíme téměř do měkka. V trošce vody rozmícháme mouku, guláš zahustíme. V pánvi rozpustíme máslo, osmažíme na něm zbylou slaninu, přimícháme do guláše, nakonec ovoníme majoránkou, provaříme, dochutíme Podravkou, dodusíme.
-
3
Guláš podáváme s vařeným bramborem.