Daňčí guláš na houbách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Dančí maso
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 50 g Slanina vepřová
  • 200 g Cibule
  • 200 g Houby čerstvé
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 3 g Jalovec
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 5 g Trnky
  • 2 g Kmín drcený
  • 3 g Nové koření celé
  • 2 g Bobkový list
  • 2 g Tymián sušený
  • 30 g Jehličí borové
  • 15 g Feferony
  • 360 g Chléb celozrnný žitný
  • 120 g Zakysaná smetana
  • 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 586 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1099 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 167.3 mg
  • Draslík 997.2 mg
  • Vláknina 13801.3 mg
  • Vitamín A 13801.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Daňčí maso odblaníme, nakrájíme na kostky, slaninu bez kůže na nudličky, cibuli nadrobno, houby na plátky, česnek prolisujeme, z feferonky vyškrábneme semínka a lusk nasekáme najemno.

  • 2

    V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme slaninu, mírně rozškvaříme, přidáme cibuli a osmažíme dožluta. Na cibulový základ nasypeme kostky masa, osolíme, opepříme, osmahneme, posypeme mletou paprikou, podlijeme pivem a krátce podusíme.

  • 3

    Okořeníme tymiánem, jalovcem, bobkovým listem, novým kořením, kmínem, přidáme trnky, česnek, houby, feferonku a za občasného podlévání vodou dusíme doměkka. Do guláše ponoříme větvičku s jehličím, aby nám guláš krásně ovoněla. Necháme projít varem a odstavíme. Před podáváním vyndáme celé koření, guláš rozdělíme do talířů, doplníme krajíčky čerstvého chleba a servírujeme s kysanou smetanou.

Komentáře k receptu