Zapékaná rýžová mrkev se slunečnicovými semínky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Slunečnice - semena
  • 2 kávová lžička Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Šalvěj sušená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 1 hrnek Mléko plnotučné
  • 0.5 hrnek Rýže neloupaná (Natural)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 596 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 242 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 146.2 mg
  • Draslík 486.5 mg
  • Vláknina 18871 mg
  • Vitamín A 18871 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1244.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev předem nakrájíme na kolečka a v sušičce na ovoce usušíme. Před další přípravou namočíme do vody.

  • 2

    Rýži uvaříme, smícháme s mrkví a loupanými slunečnicovými semínky. V míse rozšleháme vejce s mlékem a nastrouhaným sýrem. Dochutíme kořením, přidáme k rýži a promícháme.

  • 3

    Hmotu přemístíme do vymazané formy a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C cca 30 minut.

Komentáře k receptu