Vepřové s opečenou kůrkou a citronovou kůrou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 42 g
- Sodík 772 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 117 mg
- Draslík 535.4 mg
- Vláknina 3285 mg
- Vitamín A 3285 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou pečeni položíme kůží dolů, maso vodorovně rozřízneme a rozložíme. Osolíme, opepříme, naplníme česnekem, nasekanou šalvějí, petrželkou a citronovou kůrou. Ovážeme provázkem a pevně stáhneme. Maso položíme do olejem vymazaného pekáče kůží nahoru, potřeme olejem a medem a pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na nejvyšší stupeň. Potom ztlumíme na 160 stupňů, podlijeme vodou, posypeme mořskou solí a pečeme pozvolna hodinu a čtvrt.
-
2
Upečené maso zbavíme provázku a necháme 15 minut na prkénku odpočinout, než krájíme na jednotlivé porce.