Jehněčí koleno s luštěninovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 20 g
- Sodík 283 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 17.7 mg
- Draslík 1049.7 mg
- Vláknina 38189.8 mg
- Vitamín A 38189.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ještě před pečením masa naložíme do vody čočku.
-
2
Očištěné koleno na několika místech nařízneme a ošpekujeme. Dáme do pekáče spolu s nakrájenou šalotkou a česnekem a pečeme v horké troubě doměkka.
-
3
Mezitím připravíme omáčku. Rajčata nakrájíme na kostičky a orestujeme je na rozpáleném oleji. Přidáme k nim chilli a kapari. Můžeme přidat i šťávu z pečeného kolena.
-
4
Nakonec rozmixujeme hrách a smícháme s namočenou červenou čočkou na kaši.
-
5
Koleno poté podáváme spolu s kaší z luštěnin, přelité rajčatovou omáčkou.