Rosol z jedlových výhonků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 42 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 0 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 21.2 mg
- Vláknina 510 mg
- Vitamín A 510 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mladé, světle zelené výhonky z jedle a snítky tymiánu opláchneme a vytřepeme z nich vodu. Svaříme jablečnou šťávu s jedlovými výhonky a tymiánem, začnou-li k hladině vystupovat bublinky je šťáva svařená, odstavíme ji z ohně a necháme louhovat nejméně 12 hodin. Po 12 hodinách směs opět ohřejeme a 10 minut necháme probublávat na mírném ohni, potom směs přes jemné síto nebo utěrku přecedíme. Necháme zchladnout, přimícháme želírovací cukr, čerstvě vylisovanou grapefruitovou šťávu a citronovou šťávu a na prudkém ohni vaříme 4 minuty a odstavíme z ohně.
-
2
Plníme do sklenic předem vypláchnutých horkou vodou a dobře uzavřeme.