Rosol z jedlových výhonků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 64

Suroviny

  • 200 g Jedlové výhonky
  • 500 g Cukr želírovací
  • 400 ml Šťáva z růžových grepů
  • 80 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Tymián čerstvý
  • 1 l Šťáva jablečná 100%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 42 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 21.2 mg
  • Vláknina 510 mg
  • Vitamín A 510 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé, světle zelené výhonky z jedle a snítky tymiánu opláchneme a vytřepeme z nich vodu. Svaříme jablečnou šťávu s jedlovými výhonky a tymiánem, začnou-li k hladině vystupovat bublinky je šťáva svařená, odstavíme ji z ohně a necháme louhovat nejméně 12 hodin. Po 12 hodinách směs opět ohřejeme a 10 minut necháme probublávat na mírném ohni, potom směs přes jemné síto nebo utěrku přecedíme. Necháme zchladnout, přimícháme želírovací cukr, čerstvě vylisovanou grapefruitovou šťávu a citronovou šťávu a na prudkém ohni vaříme 4 minuty a odstavíme z ohně.

  • 2

    Plníme do sklenic předem vypláchnutých horkou vodou a dobře uzavřeme.

Komentáře k receptu