Celozrnný pšeničný chléb z domácí pekárny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Droždí sušené
  • 600 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Sezam - semena
  • 1 kávová lžička Slunečnice - semena
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Anýz mletý
  • 4 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 264 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 40.9 mg
  • Vláknina 19177.7 mg
  • Vitamín A 19177.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme mouku, kmín a anýz, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.

  • 2

    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb o váze 0,9 kg a světlou kůrku, stiskneme tlačítko Start.

  • 3

    V průběhu cyklu hnětení k těstu přidáme semínka.

  • 4

    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme čistou utěrkou a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu