Celozrnný pšeničný chléb z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 3 g
- Sodík 264 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 40.9 mg
- Vláknina 19177.7 mg
- Vitamín A 19177.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme mouku, kmín a anýz, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
-
2
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb o váze 0,9 kg a světlou kůrku, stiskneme tlačítko Start.
-
3
V průběhu cyklu hnětení k těstu přidáme semínka.
-
4
Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme čistou utěrkou a necháme vychladnout.