Džem z letního ovoce, připravený v domácí pekárně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 1 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 1.5 mg
- Draslík 103 mg
- Vláknina 4175 mg
- Vitamín A 4175 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechno ovoce dobře omyjeme, necháme okapat.
-
2
Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, vložíme do ní okapané ovoce, přilijeme 0,5 dl citronové šťávy, přidáme želírovací cukr a máslo. Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko - mohli bychom se opařit horkým džemem.
-
3
Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, položíme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut.
-
4
Po skončení programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu získaného džemu. V případě potřeby přidáme čas programem "pečení".
-
5
Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Sklenice naplníme džemem, dobře je uzavřeme a vychladíme.