Meruňková omáčka k masu s portským vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 4 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 787.2 mg
- Vláknina 4911.3 mg
- Vitamín A 4911.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené meruňky nakrájíme na nudličky, zalijeme vínem a necháme změknout.
-
2
Mezitím oloupeme šalotku, nasekáme nadrobno, na rozpáleném másle podusíme. Přidáme meruňky i s vínem, dusíme dalších cca 10 minut. Poté vmícháme šťávu, vymačkanou z citronu, med, ochutíme solí a pepřem.
-
3
Omáčku podáváme teplou k pečenému masu.