Chlebový závin s marmeládovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Mandle
  • 50 g Máslo bylinkové
  • 50 g Cukr moučkový
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 kávová lžička Droždí sušené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1.4 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Džus pomerančový
  • 6 polévková lžíce Marmeláda pomerančová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 67.3 mg
  • Vláknina 2092.5 mg
  • Vitamín A 2092.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme 25 g - polovinu - másla, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím.

  • 2

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 3

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme.

  • 4

    Během programu rozpustíme v hrnku zbytek másla. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme najemno. V misce smícháme pomerančový džus s práškovým cukrem.

  • 5

    Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu, prohněteme a vyválíme z něj placku 30 x 30 cm. Potřeme ji rozpuštěným máslem a marmeládou, posypeme nasekanými mandlemi, těsto ze dvou stran proti sobě srolujeme, převrátíme a dáme na olejem mírně potřený plech. Závin přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemá dvakrát větší objem.

  • 6

    Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia a závin v ní pečeme přibližně 25 až 30 minut, dokud nemá zlatavou barvu. Po upečení ho ještě horký potřeme směsí pomerančového džusu a cukru, necháme pomalu vychladnout.

Komentáře k receptu