Chlebový závin s marmeládovou náplní
Suroviny
- 40 g Mandle
- 50 g Máslo bylinkové
- 50 g Cukr moučkový
- 300 g Mouka pšeničná hladká
- 0.5 kávová lžička Droždí sušené
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1.4 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Džus pomerančový
- 6 polévková lžíce Marmeláda pomerančová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 9 g
- Sodík 79 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 67.3 mg
- Vláknina 2092.5 mg
- Vitamín A 2092.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme 25 g - polovinu - másla, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím.
-
2
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
3
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme.
-
4
Během programu rozpustíme v hrnku zbytek másla. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme najemno. V misce smícháme pomerančový džus s práškovým cukrem.
-
5
Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu, prohněteme a vyválíme z něj placku 30 x 30 cm. Potřeme ji rozpuštěným máslem a marmeládou, posypeme nasekanými mandlemi, těsto ze dvou stran proti sobě srolujeme, převrátíme a dáme na olejem mírně potřený plech. Závin přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemá dvakrát větší objem.
-
6
Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia a závin v ní pečeme přibližně 25 až 30 minut, dokud nemá zlatavou barvu. Po upečení ho ještě horký potřeme směsí pomerančového džusu a cukru, necháme pomalu vychladnout.