Kančí guláš s lečem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 23 g
- Sodík 860 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 714.1 mg
- Vláknina 9576.7 mg
- Vitamín A 9576.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 8.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí přední maso zbavíme blan, nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, sušené houby umeleme na prášek, kůrku tvrdšího chleba nastrouháme, lečo ze sklenice scedíme.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, přisypeme maso s cibulí, osmahneme, podusíme ve vlastní šťávě, osolíme, opepříme a necháme vysmahnout na tuk. Posypeme mletou sladkou paprikou, podlijeme vodou a povaříme asi hodinu. Ochutíme česnekem, mletými houbami, přidáme lečo, podle chuti dosolíme, zahustíme strouhaným chlebem a dodusíme.
-
3
Guláš rozdělíme na talíře a podáváme s vařenými bramborami.