Vinné šodó s maracujou a lesními plody

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Cukr moučkový
  • 125 ml Víno bílé
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Maracuja
  • 5 polévková lžíce Borůvky
  • 5 polévková lžíce Maliny
  • 5 polévková lžíce Jahody zahradní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 308.5 mg
  • Draslík 81.2 mg
  • Vláknina 4145 mg
  • Vitamín A 4145 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve varné misce šleháme žloutky s cukrem, až napění a vytvoří hladkou světlou směs. Do ní vlijeme sladké bílé víno, misku umístíme nad hrnec s vařící vodou. Šleháme přibližně 15 minut, pěna ztuhne a vytvoří měkké špičky. Při šlehání dbáme na to, aby šlehací miska nebyla příliš horká.

  • 2

    Misku odstavíme, směs šleháme ještě dalších 5 minut než vychladne, pak do ní vmícháme dužinu z maracuji.

  • 3

    Rozdělíme do skleněných pohárů a servírujeme posypané lesními plody.

Komentáře k receptu