Vinné šodó s maracujou a lesními plody
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 7 g
- Sodík 20 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 308.5 mg
- Draslík 81.2 mg
- Vláknina 4145 mg
- Vitamín A 4145 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve varné misce šleháme žloutky s cukrem, až napění a vytvoří hladkou světlou směs. Do ní vlijeme sladké bílé víno, misku umístíme nad hrnec s vařící vodou. Šleháme přibližně 15 minut, pěna ztuhne a vytvoří měkké špičky. Při šlehání dbáme na to, aby šlehací miska nebyla příliš horká.
-
2
Misku odstavíme, směs šleháme ještě dalších 5 minut než vychladne, pak do ní vmícháme dužinu z maracuji.
-
3
Rozdělíme do skleněných pohárů a servírujeme posypané lesními plody.