Chléb se šafránem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 10 g Cukr moučkový
  • 450 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Šafrán
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 50.9 mg
  • Draslík 22.2 mg
  • Vláknina 371.7 mg
  • Vitamín A 371.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko v menším hrnci přivedeme téměř k varu, přisypeme do něj šafrán a odstavíme na 20 minut.

  • 2

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vychladlé mléko se šafránem, přidáme vejce, máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami, vše poprášíme droždím.

  • 3

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 4

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku a zapneme.

  • 5

    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu