Cmunda po kaplicku (minutka)

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 1000 g Vepřový bok uzený
  • 1700 g Brambory
  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Majoránka
  • 900 g Zelí kysané
  • 2 g Kmín celý
  • 120 g Cukr krupice
  • 80 g Vejce slepičí
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Česnek
  • 33.33 g Tuk
  • 200 ml Voda pitná
  • 200 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 559 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 2198 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 86 mg
  • Draslík 1289.6 mg
  • Vláknina 15039.6 mg
  • Vitamín A 15039.6 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchnuté brambory na jemno nastrouháme, necháme ustát a scedíme vodu. Do brambor přimícháme prosátou mouku, vejce, mléko, česnek utřený se solí, majoránku a pepř.

  • 2

    Těsto lijeme na tukem vymazanou, horkou pánev a bramboráky po obou stranách pečeme dozlatova. Nepřipravujeme je předem, ztratily by křehkost.

  • 3

    Uzený bůček opláchneme, vložíme do vařící vody a uvaříme doměkka. Uvařené maso vyjmeme a zbavíme žeberních kostí. Při podávání maso krájíme přes vlákno (2ks na 1 porci).

  • 4

    Kysané zelí zalijeme vařící vodou, okmínujeme a dusíme pod poklicí doměkka. K poloměkkému zelí přidáme na drobno nakrájenou cibuli osmahnutou s prosátou moukou na tuku, rozmícháme, osolíme a ochutíme cukrem.

  • 5

    Porci bramboráku (2ks) potřeme zelím, do středu položíme plátek vařeného bůčku, přeložíme jako omeletu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu