Lívance s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 200 g Rajčata
  • 30 g Kopr čerstvý
  • 15 g Droždí
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 200 g Kečup ostrý
  • 150 g Jogurt bílý
  • 1 ks Vejce křepelčí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Pomerančová šťáva
  • 0.04 dl Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 23.2 mg
  • Draslík 766.6 mg
  • Vláknina 8972.9 mg
  • Vitamín A 8972.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata umyjeme, nakrájíme na tenká kolečka a do dalšího použití necháme stranou. Jogurt vylijeme do vhodné nádoby, přidáme nasekaný kopr, promícháme a zatím odložíme do lednice.

  • 2

    Do misky vysypeme mouku s kypřícím práškem, rozdrobíme droždí, přidáme vejce, vylijeme pomerančovou šťávu s kečupem, med, dvě lžíce oleje. Všechny suroviny šleháme, podle vlastní chuti přimícháme sůl, pepř, pokračujeme ve šlehání, aby nám vzniklo hladké těsto, které přikryjeme a necháme 10 minut odpočinout.

  • 3

    Pánev potřeme olejem, rozpálíme, na lžíci překládáme těsto do tvaru kolečka na pánev, opečeme po jedné straně, obrátíme a dorůžova opékáme druhou stranu. Lívance pečeme do skončení těsta a udržujeme je až do podávání teplé.

  • 4

    Hotové lívance podle porcí rozdělíme na talíře, naskládáme je do tvaru sloupu, mezi ně dáme plátky rajčat, přidáme připravený jogurt, posypeme mletými ořechy a ihned podáváme.

Komentáře k receptu