Lívance s rajčaty
Suroviny
- 300 g Mouka pšeničná hrubá
- 100 g Ořechy vlašské
- 200 g Rajčata
- 30 g Kopr čerstvý
- 15 g Droždí
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 200 g Kečup ostrý
- 150 g Jogurt bílý
- 1 ks Vejce křepelčí
- 1 špetka Sůl
- 0.5 špetka Pepř černý mletý
- 1 dl Pomerančová šťáva
- 0.04 dl Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 20 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 23.2 mg
- Draslík 766.6 mg
- Vláknina 8972.9 mg
- Vitamín A 8972.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata umyjeme, nakrájíme na tenká kolečka a do dalšího použití necháme stranou. Jogurt vylijeme do vhodné nádoby, přidáme nasekaný kopr, promícháme a zatím odložíme do lednice.
-
2
Do misky vysypeme mouku s kypřícím práškem, rozdrobíme droždí, přidáme vejce, vylijeme pomerančovou šťávu s kečupem, med, dvě lžíce oleje. Všechny suroviny šleháme, podle vlastní chuti přimícháme sůl, pepř, pokračujeme ve šlehání, aby nám vzniklo hladké těsto, které přikryjeme a necháme 10 minut odpočinout.
-
3
Pánev potřeme olejem, rozpálíme, na lžíci překládáme těsto do tvaru kolečka na pánev, opečeme po jedné straně, obrátíme a dorůžova opékáme druhou stranu. Lívance pečeme do skončení těsta a udržujeme je až do podávání teplé.
-
4
Hotové lívance podle porcí rozdělíme na talíře, naskládáme je do tvaru sloupu, mezi ně dáme plátky rajčat, přidáme připravený jogurt, posypeme mletými ořechy a ihned podáváme.