Piškotová dobrůtka
Suroviny
- 300 g Zakysaná smetana
- 500 g Rybíz černý
- 600 ml Mléko polotučné
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
- 1 ks Cukr skořicový
- 1 hrnek Cukr krupice
- 2 hrnek Mouka polohrubá
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- 5 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1032 kcal
- Sacharidy 165 g
- Tuky 33 g
- Sodík 242 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 158 g
- Cholesterol 303.5 mg
- Draslík 983.3 mg
- Vláknina 6922 mg
- Vitamín A 6922 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 226.9 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr se žloutky a vodou šleháme, přidáme olej, mouku, prášek do pečiva a mléko, aby vznikla hustá kaše.
-
2
Vmícháme sníh z bílků.
-
3
Dle návodu uvaříme pudink.
-
4
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, potřeme pudinkem a posypeme rybízem.
-
5
Pečeme při 180 stupních 30 minut.
-
6
Horký koláč potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.