Piškotová dobrůtka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Zakysaná smetana
  • 500 g Rybíz černý
  • 600 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 1 hrnek Cukr krupice
  • 2 hrnek Mouka polohrubá
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1032 kcal
  • Sacharidy 165 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 242 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 158 g
  • Cholesterol 303.5 mg
  • Draslík 983.3 mg
  • Vláknina 6922 mg
  • Vitamín A 6922 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 226.9 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr se žloutky a vodou šleháme, přidáme olej, mouku, prášek do pečiva a mléko, aby vznikla hustá kaše.

  • 2

    Vmícháme sníh z bílků.

  • 3

    Dle návodu uvaříme pudink.

  • 4

    Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, potřeme pudinkem a posypeme rybízem.

  • 5

    Pečeme při 180 stupních 30 minut.

  • 6

    Horký koláč potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.

Komentáře k receptu