Vafle s vekou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 675 kcal
- Sacharidy 130 g
- Tuky 11 g
- Sodík 67 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 66.7 mg
- Draslík 299.2 mg
- Vláknina 4054.4 mg
- Vitamín A 4054.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku prosejeme do misky spolu s kypřicím práškem, přidáme sůl, cukr, celé vejce, zahřáté máslo, nakonec vlijeme mléko a všechny suroviny vyšleháme do hladké hmoty, kterou přiklopíme a necháme 5 minut odpočívat.
-
2
Vaflovou formu důkladně potřeme olejem, zahřejeme ji, krajíce veky namáčíme do připraveného těsta, pokládáme je do rozehřáté vaflové formy, kde je opečeme do zlatova. V opékání pokračujem, dokud máme těsto. Připravené vafle udržujeme do podávání teplé.
-
3
Podle porci pokládáme vafle na talíře, polijeme teplým medem a hned podáváme.