Grilovaný salát s mátou a Fetou
Suroviny
- 5 g Med včelí
- 8 g Sůl
- 3 g Sůl
- 4 g Pepř černý mletý
- 120 g Olivy černé
- 200 g Sýr Feta
- 40 g Máta
- 30 ml Olej olivový
- 30 ml Citronová šťáva
- 60 ml Olej olivový extra panenský
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Lilek
- 1 ks Kapie
- 2 ks Chilli paprička
- 2 ks Cibule červená
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1548 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 266.8 mg
- Vláknina 9614.1 mg
- Vitamín A 9614.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapie a chilli papriky rozkrojíme podélně na půlky, zbavíme jader. Lilek, cuketu a cibuli nakrájíme na plátky, všechnu zeleninu potřeme olejem a grilujeme 5 minut z každé strany. Hotovou zeleninu rozkrájíme na kousky, přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, vsypeme špetku chilli a kmín.
-
2
Přidáme nadrolený sýr Feta, nakrájené černé olivy, nakonec zasypeme nasekanou mátou a promícháme.
-
3
V misce ušleháme olej, šťávu z citronu, sůl a vzniklou zálivkou pokapeme salát těsně před podáváním.