Salát maracujo-mangový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 1 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 239.2 mg
- Vláknina 22979 mg
- Vitamín A 22979 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpůlíme a lžičkou vydlabeme dužinu maracuji, vložíme do hrnce s pomerančovou a citronovou šťávou, medem. Přivedeme k varu a mícháme, dokud se med zcela nerozpustí, poté necháme 20 minut vychladnout.
-
2
Oloupeme mango a nakrájíme na 8 plátků. Zabalíme do potravinové fólie, dáme do lednice uležet. Zbytek mangové dužiny rozkrájíme, v mixéru smícháme s maracujovou směsí.
-
3
Směs vložíme do misky a necháme 2 hodiny v lednici, směs mezitím 2x promícháme.
-
4
Podáváme v pohárcích ozdobené dvěma plátky manga.