Salát maracujo-mangový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 ml Pomerančová šťáva
  • 1 ks Mango
  • 2 ks Maracuja
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 195 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 239.2 mg
  • Vláknina 22979 mg
  • Vitamín A 22979 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpůlíme a lžičkou vydlabeme dužinu maracuji, vložíme do hrnce s pomerančovou a citronovou šťávou, medem. Přivedeme k varu a mícháme, dokud se med zcela nerozpustí, poté necháme 20 minut vychladnout.

  • 2

    Oloupeme mango a nakrájíme na 8 plátků. Zabalíme do potravinové fólie, dáme do lednice uležet. Zbytek mangové dužiny rozkrájíme, v mixéru smícháme s maracujovou směsí.

  • 3

    Směs vložíme do misky a necháme 2 hodiny v lednici, směs mezitím 2x promícháme.

  • 4

    Podáváme v pohárcích ozdobené dvěma plátky manga.

Komentáře k receptu