Salát z letního ovoce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Jahody zahradní
  • 200 g Maliny
  • 150 g Ostružiny
  • 150 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 4 plátek Listové těsto
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 6.3 mg
  • Draslík 253.9 mg
  • Vláknina 12333.1 mg
  • Vitamín A 12333.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpůlíme jahody, dáme je do mísy, přidáme maliny, ostružiny a 3 lžíce moučkového cukru. Přilijeme víno a promícháme. Zakryté dáme na hodinu do lednice.

  • 2

    Na 225 stupňů předehřejeme troubu. Plech vyložíme pečicím papírem a vymažeme zlehka máslem. Položíme plátky listového těsta na vál poprášený moukou a 2 plátky posypeme 1/2 lžící třtinového cukru a 1/2 lžící mleté skořice. Druhé dva plátky položíme na první a posypeme je 1/2 lžící cukru a zbylou skořicí. Nakrájíme na centimetr široké proužky, které stočíme do spirálky.

  • 3

    Spirálky dáme na plech, posypeme zbylým cukrem a pečeme 10 minut.

  • 4

    Poté podáváme s ovocným salátem.

Komentáře k receptu