Salát z letního ovoce
Suroviny
- 150 g Jahody zahradní
- 200 g Maliny
- 150 g Ostružiny
- 150 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 4 plátek Listové těsto
- 2 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 5 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 6.3 mg
- Draslík 253.9 mg
- Vláknina 12333.1 mg
- Vitamín A 12333.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpůlíme jahody, dáme je do mísy, přidáme maliny, ostružiny a 3 lžíce moučkového cukru. Přilijeme víno a promícháme. Zakryté dáme na hodinu do lednice.
-
2
Na 225 stupňů předehřejeme troubu. Plech vyložíme pečicím papírem a vymažeme zlehka máslem. Položíme plátky listového těsta na vál poprášený moukou a 2 plátky posypeme 1/2 lžící třtinového cukru a 1/2 lžící mleté skořice. Druhé dva plátky položíme na první a posypeme je 1/2 lžící cukru a zbylou skořicí. Nakrájíme na centimetr široké proužky, které stočíme do spirálky.
-
3
Spirálky dáme na plech, posypeme zbylým cukrem a pečeme 10 minut.
-
4
Poté podáváme s ovocným salátem.