Lívance s omáčkou z brandy
Suroviny
- 100 g Datle
- 100 g Máslo čerstvé
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Smetana 33% (šlehačka)
- 60 g Cukr krupice
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 200 g Čokoláda hořká
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 dl Mléko polotučné
- 3 dl Sirup malinový
- 1 dl Olej slunečnicový
- 5 cl Brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1504 kcal
- Sacharidy 174 g
- Tuky 81 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 151.3 mg
- Draslík 522 mg
- Vláknina 8218 mg
- Vitamín A 8218 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 10.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo nakrájíme na kousky, dáme do kastrůlku, přilijeme sirup a na slabém ohni zahříváme. Přidáme brandy, nakrájené (100 g) datle a za stálého míchání necháme probublat. Stáhneme z ohně a udržujeme teplé.
-
2
Do misky vysypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, přidáme sůl, promícháme, rozklepneme vejce, přisypeme cukr, vlijeme smetanu a mléko, dvě lžíce oleje a vše důkladně vařečkou promícháme. Přimícháme na malé kousky nakrájenou čokoládu a zamícháme.
-
3
Na pánvi rozpálíme malé množství oleje, lžíci překládáme připravené těsto z misky do tvaru kolečka a pečeme z jedné a potom z druhé strany. V pečení lívanců pokračujeme, dokud máme těsto. Upečené lívance do jejích podávání udržujeme v teple.
-
4
Teplé lívance aranžujeme na mělké talíře, polijeme teplou omáčkou, ozdobíme zbylými datlemi a podáváme.