Lívance s omáčkou z brandy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Datle
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 60 g Cukr krupice
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 200 g Čokoláda hořká
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 3 dl Sirup malinový
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 5 cl Brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1504 kcal
  • Sacharidy 174 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 151.3 mg
  • Draslík 522 mg
  • Vláknina 8218 mg
  • Vitamín A 8218 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 10.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo nakrájíme na kousky, dáme do kastrůlku, přilijeme sirup a na slabém ohni zahříváme. Přidáme brandy, nakrájené (100 g) datle a za stálého míchání necháme probublat. Stáhneme z ohně a udržujeme teplé.

  • 2

    Do misky vysypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, přidáme sůl, promícháme, rozklepneme vejce, přisypeme cukr, vlijeme smetanu a mléko, dvě lžíce oleje a vše důkladně vařečkou promícháme. Přimícháme na malé kousky nakrájenou čokoládu a zamícháme.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme malé množství oleje, lžíci překládáme připravené těsto z misky do tvaru kolečka a pečeme z jedné a potom z druhé strany. V pečení lívanců pokračujeme, dokud máme těsto. Upečené lívance do jejích podávání udržujeme v teple.

  • 4

    Teplé lívance aranžujeme na mělké talíře, polijeme teplou omáčkou, ozdobíme zbylými datlemi a podáváme.

Komentáře k receptu