Hlávkový salát se sardinkami a brynzou
Suroviny
- 50 g Sardinky v oleji
- 50 g Sýr Brynza
- 3 ks Rajčata
- 6 ks Ředkvička
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 125 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 9 g
- Sodík 77 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 10 mg
- Draslík 243.6 mg
- Vláknina 4392.4 mg
- Vitamín A 4392.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý hlávkový salát natrháme na kousky, omyté ředkvičky rozkrojíme na poloviny a omytá rajčata nakrájíme na kolečka. Vše urovnáme na mísu vyloženou salátovými listy a proložíme sardinkami.
-
2
Z octa, oleje, soli, pepře, tymiánu a majoránky připravíme zálivku. Nalijeme ji na salát, který nakonec posypeme oloupanou, nasekanou cibulkou a rozdrobeným sýrem. Salát nemícháme.