Hlávkový salát se sardinkami a brynzou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sardinky v oleji
  • 50 g Sýr Brynza
  • 3 ks Rajčata
  • 6 ks Ředkvička
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 125 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 243.6 mg
  • Vláknina 4392.4 mg
  • Vitamín A 4392.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý hlávkový salát natrháme na kousky, omyté ředkvičky rozkrojíme na poloviny a omytá rajčata nakrájíme na kolečka. Vše urovnáme na mísu vyloženou salátovými listy a proložíme sardinkami.

  • 2

    Z octa, oleje, soli, pepře, tymiánu a majoránky připravíme zálivku. Nalijeme ji na salát, který nakonec posypeme oloupanou, nasekanou cibulkou a rozdrobeným sýrem. Salát nemícháme.

Komentáře k receptu