Thajské sladko-pálivé nudle se zeleninou
Suroviny
- 125 g Nudle rýžové
- 125 g Bambusové výhonky
- 90 g Ředkev bílá
- 125 g Sójové výhonky
- 600 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Olej sezamový
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Zelí hlávkové bílé
- 1 ks Zázvor celý
- 0.5 ks Limetka
- 1 hrst Koriandr celý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 4 polévková lžíce Sezam - semena
- 2 polévková lžíce Omáčka švestková
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 186 g
- Sodík 440 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1479.2 mg
- Vláknina 37200.5 mg
- Vitamín A 37200.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 215.9 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nudle vložíme do hrnce s vroucí vodou a uvaříme dle návodu. Scedíme a odložíme. Mezitím ve woku rozpálíme olej a na středním ohni na něm za stálého míchání cca 2-3 minuty osmahneme dozlatova rozdrcený česnek a na nudličky nakrájený zázvor. Přidáme na nudličky pokrájené bambusové výhonky, rozehřejeme na maximum a smažíme cca 5 minut. V průběhu stále mícháme. Vložíme na nudličky nakrájenou mrkev, sójové klíčky a nahrubo nakrouhané zelí a smažíme cca 5 minut za stálého míchání, dokud zelenina nezačne hnědnout.
-
2
Vmícháme rybí omáčku, švestkovou omáčku, sezamový olej, šťávu vymačkanou z limety, cukr, na tenké nudličky pokrájenou ředkev a nadrobno nasekanou koriandrovou nať a důkladně promícháme.
-
3
Hotovou směs rozdělíme do vyhřátých misek, posypeme praženými sezamovými semínky a ihned teplé podáváme.