Švýcarské pečivo ze sójové mouky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Datle
  • 50 g Fíky čerstvé
  • 50 g Kandované ovoce
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Mouka sójová plnotučná
  • 80 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 56.9 mg
  • Draslík 298 mg
  • Vláknina 8597.3 mg
  • Vitamín A 8597.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze všech druhů mouky, z cukru, másla, vejce, mléka, špetky soli a prášku do pečiva vypracujeme tužší těsto. Přidáme do něj citronovou kůru a nadrobno nakrájené kandované ovoce, datle a fíky.

  • 2

    Z těsta utrháváme dvěma vidličkami kousky, které rovnáme na plech vyložený pečicím papírem dál od sebe. Kousky těsta potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu