Švýcarské pečivo ze sójové mouky
Suroviny
- 50 g Datle
- 50 g Fíky čerstvé
- 50 g Kandované ovoce
- 80 g Máslo čerstvé
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Mouka pšeničná hrubá
- 100 g Mouka sójová plnotučná
- 80 g Cukr krupice
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 16 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 56.9 mg
- Draslík 298 mg
- Vláknina 8597.3 mg
- Vitamín A 8597.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze všech druhů mouky, z cukru, másla, vejce, mléka, špetky soli a prášku do pečiva vypracujeme tužší těsto. Přidáme do něj citronovou kůru a nadrobno nakrájené kandované ovoce, datle a fíky.
-
2
Z těsta utrháváme dvěma vidličkami kousky, které rovnáme na plech vyložený pečicím papírem dál od sebe. Kousky těsta potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.