Sójový nákyp s jablky
Suroviny
- 300 g Jablka
- 80 g Med včelí
- 200 g Mouka sójová plnotučná
- 60 g Pšeničné klíčky
- 125 ml Mléko polotučné
- 60 ml Olej rostlinný
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 33 g
- Sodík 57 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 70.5 mg
- Draslík 402.6 mg
- Vláknina 18176.4 mg
- Vitamín A 18176.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka omyjeme a neoloupaná nastrouháme nahrubo do mísy. Přidáme obilné klíčky, olej, sójovou mouku smíchanou s práškem do pečiva, med, vejce, mléko, citronovou šťávu a kůru. Vše zpracujeme na vláčné těsto.
-
2
Těsto vlijeme do nákypové formy vymazané máslem a vysypané strouhankou.
-
3
Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.