Sójový nákyp s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jablka
  • 80 g Med včelí
  • 200 g Mouka sójová plnotučná
  • 60 g Pšeničné klíčky
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 594 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 57 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 70.5 mg
  • Draslík 402.6 mg
  • Vláknina 18176.4 mg
  • Vitamín A 18176.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka omyjeme a neoloupaná nastrouháme nahrubo do mísy. Přidáme obilné klíčky, olej, sójovou mouku smíchanou s práškem do pečiva, med, vejce, mléko, citronovou šťávu a kůru. Vše zpracujeme na vláčné těsto.

  • 2

    Těsto vlijeme do nákypové formy vymazané máslem a vysypané strouhankou.

  • 3

    Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.

Komentáře k receptu