Osvěžující salát z ředkviček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 26 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 2 g
- Sodík 84 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 172.1 mg
- Vláknina 2265 mg
- Vitamín A 2265 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať opláchneme a nasekáme najemno.
-
2
V misce metlou sešleháme olej a citronovou šťávu.
-
3
Plátky ředkviček v jiné misce přelijeme olejovou zálivkou, přidáme nasekanou petrželku, podle chuti osolíme, promícháme a dáme vychladit.