Carpaccio s majonézovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 250 g Řeřicha
  • 90 g Sýr Parmezán
  • 125 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 696 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 472 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 147.9 mg
  • Draslík 651.2 mg
  • Vláknina 2249.3 mg
  • Vitamín A 2249.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hovězího masa nakrájíme filety, zbavíme je všeho viditelného tuku, zabalíme do fólie a vložíme na 15 minut do mrazničky. Maso ztuhne, půjde lépe krájet.

  • 2

    Salát rozebereme na listy, opereme a osušíme. Řeřichu natrháme, Parmezán nastrouháme nahrubo.

  • 3

    Do mixeru vložíme vejce, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, dijonskou hořčici a čerstvě umletý pepř, během mixování pomalu přiléváme olej. Pokračujeme tak dlouho, dokud majonéza nezhoustne.

  • 4

    Maso vyndáme z mrazničky a ostrým nožem ho nakrájíme na plátky, tenké jako papír.

  • 5

    Na 4 talíře narovnáme plátky hovězího, listy salátu a snítky řeřichy, polijeme majonézovou omáčkou, posypeme strouhaným Parmezánem, ihned podáváme..

Komentáře k receptu