Carpaccio s majonézovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 696 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 58 g
- Sodík 472 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 147.9 mg
- Draslík 651.2 mg
- Vláknina 2249.3 mg
- Vitamín A 2249.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z hovězího masa nakrájíme filety, zbavíme je všeho viditelného tuku, zabalíme do fólie a vložíme na 15 minut do mrazničky. Maso ztuhne, půjde lépe krájet.
-
2
Salát rozebereme na listy, opereme a osušíme. Řeřichu natrháme, Parmezán nastrouháme nahrubo.
-
3
Do mixeru vložíme vejce, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, dijonskou hořčici a čerstvě umletý pepř, během mixování pomalu přiléváme olej. Pokračujeme tak dlouho, dokud majonéza nezhoustne.
-
4
Maso vyndáme z mrazničky a ostrým nožem ho nakrájíme na plátky, tenké jako papír.
-
5
Na 4 talíře narovnáme plátky hovězího, listy salátu a snítky řeřichy, polijeme majonézovou omáčkou, posypeme strouhaným Parmezánem, ihned podáváme..