Zelí s rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 20 g Cukr vanilka
  • 100 g Husí sádlo
  • 100 g Rozinky bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1.5 kg Zelí hlávkové bílé
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 189 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 16.7 mg
  • Draslík 498.4 mg
  • Vláknina 16226.5 mg
  • Vitamín A 16226.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 118.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze zelí odstraníme špatné listy, odřízneme košťál, ostrým velkým nožem rozkrájíme a ve vroucí vodě vaříme 20 minut do měkka. Oloupanou a nakrájenou cibuli do zlatova osmažíme v pánvi na rozpáleném sádle, vsypeme do měkkého zelí, přidáme vanilkový cukr, rozinky, z citrónu vymačkáme šťávu, necháme ji zatím stranou, kůru nakrájíme a vložíme ji do hrnce s vařící směsí, vaříme ještě 20 minut.

  • 2

    Před dovařením zelí ochutnáme, podle vlastní chuti dosolíme, přidáme pepř, osladíme cukrem a nakonec dochutíme připravenou citrónovou šťávou. Přiklopíme, necháme odpočinout a potom podáváme.

Komentáře k receptu