Zelí s rozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 17 g
- Sodík 189 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 16.7 mg
- Draslík 498.4 mg
- Vláknina 16226.5 mg
- Vitamín A 16226.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 118.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze zelí odstraníme špatné listy, odřízneme košťál, ostrým velkým nožem rozkrájíme a ve vroucí vodě vaříme 20 minut do měkka. Oloupanou a nakrájenou cibuli do zlatova osmažíme v pánvi na rozpáleném sádle, vsypeme do měkkého zelí, přidáme vanilkový cukr, rozinky, z citrónu vymačkáme šťávu, necháme ji zatím stranou, kůru nakrájíme a vložíme ji do hrnce s vařící směsí, vaříme ještě 20 minut.
-
2
Před dovařením zelí ochutnáme, podle vlastní chuti dosolíme, přidáme pepř, osladíme cukrem a nakonec dochutíme připravenou citrónovou šťávou. Přiklopíme, necháme odpočinout a potom podáváme.