Pstruh na pomerančích a zázvoru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 18 g
- Sodík 312 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 122 mg
- Draslík 1926.4 mg
- Vláknina 10597.2 mg
- Vitamín A 10597.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 97.4 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme kůru a šťávu z pomeranče, nastrouhaný zázvor, nasekanou šalotku a rýžové víno. Do nálevu vložíme omyté filety ze pstruhů a necháme je 1 hodinu marinovat. Potom filety zavineme a vložíme zpět do marinády. Pod pokličkou v kastrole podusíme asi 5 minut, filety vyjmeme a nálev přecedíme. Přidáme máslo, pepř a povaříme do zhoustnutí.
-
2
Do zapékací mísy rozložíme spařené špenátové listy, posypeme nasekaným česnekem, osolíme a navrch položíme rybí závitky. Poklademe dílky pomeranče a zalijeme nálevem.
-
3
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.