Pstruh na pomerančích a zázvoru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 800 g Pstruh
  • 10 g Zázvor celý
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 250 ml Víno rýžové čínské
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pomeranče
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 312 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 122 mg
  • Draslík 1926.4 mg
  • Vláknina 10597.2 mg
  • Vitamín A 10597.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 97.4 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme kůru a šťávu z pomeranče, nastrouhaný zázvor, nasekanou šalotku a rýžové víno. Do nálevu vložíme omyté filety ze pstruhů a necháme je 1 hodinu marinovat. Potom filety zavineme a vložíme zpět do marinády. Pod pokličkou v kastrole podusíme asi 5 minut, filety vyjmeme a nálev přecedíme. Přidáme máslo, pepř a povaříme do zhoustnutí.

  • 2

    Do zapékací mísy rozložíme spařené špenátové listy, posypeme nasekaným česnekem, osolíme a navrch položíme rybí závitky. Poklademe dílky pomeranče a zalijeme nálevem.

  • 3

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.

Komentáře k receptu