Třešňová polévka s jogurtem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 450 g Třešně
  • 300 g Jogurt bílý
  • 750 ml Voda pitná
  • 1 ks Pomerančová kůra
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Máta
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 65 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 26 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 4.9 mg
  • Draslík 150.7 mg
  • Vláknina 1508.7 mg
  • Vitamín A 1508.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 945.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s vodou vsypeme omyté, vypeckované třešně, cukr, kousek pomerančové kůry a hřebíčky. Zamícháme, přivedeme k varu a těsně pod bodem varu povaříme asi 10 minut, dokud třešně nezměknou.

  • 2

    Potom vyjmeme hřebíčky a třešně rozmačkáme. Necháme vychladnout.

  • 3

    Nakonec vmícháme jogurt, polévku promícháme a ozdobíme čerstvou mátou.

Komentáře k receptu