Teplý předkrm z telecího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 10 g
- Sodík 393 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 237 mg
- Draslík 1721.3 mg
- Vláknina 20720 mg
- Vitamín A 20720 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vypeckované sušené švestky namočíme na 30 minut do studené vody. Brambory oškrábeme, nakrájíme na malé kousky a necháme stranou
-
2
k dalšímu použití. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno, položíme do hrnce, omyté maso nakrájíme také na malé kousky a přidáme k cibuli do hrnce. Všechny suroviny v hrnci zalijeme studenou vodou a pod poklici vaříme přibližně 40 minut. Potom přidáme připravené brambory, scezené švestky, zase přiklopíme poklicí a vaříme do změknutí brambor, asi tak 15 minut.
-
3
Před dokončením vaření jídlo dochutíme solí a osladíme podle vlastní chuti medem. Sundáme ze sporáku, necháme 5 minut pod poklicí, poté porcujeme na talíře a podáváme.