Teplý předkrm z telecího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí maso přední
  • 500 g Brambory
  • 200 g Cibule
  • 30 g Česnek
  • 350 g Švestky sušené
  • 30 g Med včelí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 393 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 237 mg
  • Draslík 1721.3 mg
  • Vláknina 20720 mg
  • Vitamín A 20720 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vypeckované sušené švestky namočíme na 30 minut do studené vody. Brambory oškrábeme, nakrájíme na malé kousky a necháme stranou

  • 2

    k dalšímu použití. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno, položíme do hrnce, omyté maso nakrájíme také na malé kousky a přidáme k cibuli do hrnce. Všechny suroviny v hrnci zalijeme studenou vodou a pod poklici vaříme přibližně 40 minut. Potom přidáme připravené brambory, scezené švestky, zase přiklopíme poklicí a vaříme do změknutí brambor, asi tak 15 minut.

  • 3

    Před dokončením vaření jídlo dochutíme solí a osladíme podle vlastní chuti medem. Sundáme ze sporáku, necháme 5 minut pod poklicí, poté porcujeme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu