Drůbeži sekaná z játer
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 18 g
- Sodík 442 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 191.5 mg
- Draslík 428.5 mg
- Vláknina 1841.3 mg
- Vitamín A 1841.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrůlku nalijeme vodu, dáme na sporák, přivedeme k varu, opatrně do ní položíme celé vejce a vaříme asi 10 minut natvrdo. Scedíme je, necháme vychladnout, potom je oloupeme, nakrájíme na kousky a zatím necháme stranou k dalšímu použití. Játra dobře omyjeme, nakrájíme na kousky a v pánvi na rozpáleném sádle ze všech stran opečeme a také necháme vychladnout.
-
2
Vychladlá játra pomeleme na masovém strojku spolu s oloupanou cibulí a chilli papričkou do misky, kam přidáme nadrobno nakrájenou kapii, přilijeme sádlo z pánve, podle vlastní chutě osolíme a opepříme. Všechny suroviny dobře rukou promícháme, nakonec přidáme do směsi připravená a nakrájená vajíčka, ještě jednou zlehka zamícháme.
-
3
Z připraveného těsta vytvarujeme velkou roládu, anebo dvě menší, zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice ztuhnout. Potom krájíme na porce.