Thajská perlička s kari omáčkou a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Bambusové výhonky
  • 225 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Fazolové lusky zelené
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 2 kávová lžička Kari pasta
  • 1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
  • 1 ks Perlička
  • 1 ks Galgan
  • 3 ks Limetka kafrová
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Whisky
  • 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 468 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 262.6 mg
  • Draslík 1306.1 mg
  • Vláknina 2667 mg
  • Vitamín A 2667 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z perličky odstraníme kůži, vykostíme ji a naporcujeme. Poté nakrájíme maso na menší kousky a odložíme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, za stálého míchání na něm přibližně 1/2 minuty osmahneme kari pastu. Poté přidáme rybí omáčku, maso a restujeme do hněda. Vmícháme nadrobno pokrájený, oloupaný galgan, kuličky pepře, natrhané limetkové listy, přilijeme whisky a vývar.

  • 3

    Přivedme k varu, vložíme na kousky rozkrájené fazolové lusky, na plátky pokrájené houby a bambusové výhonky, zvolna vaříme cca 2 - 3 minuty.

  • 4

    Hotovou směs rozdělíme na talíře, dle chuti dozdobíme chilli vločkami a ihned podáváme.

Komentáře k receptu