Thajská perlička s kari omáčkou a žampiony
Suroviny
- 50 g Bambusové výhonky
- 225 g Žampiony čerstvé
- 50 g Fazolové lusky zelené
- 300 ml Vývar drůbeží
- 2 kávová lžička Kari pasta
- 1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
- 1 ks Perlička
- 1 ks Galgan
- 3 ks Limetka kafrová
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Whisky
- 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 13 g
- Sodík 468 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 262.6 mg
- Draslík 1306.1 mg
- Vláknina 2667 mg
- Vitamín A 2667 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z perličky odstraníme kůži, vykostíme ji a naporcujeme. Poté nakrájíme maso na menší kousky a odložíme.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, za stálého míchání na něm přibližně 1/2 minuty osmahneme kari pastu. Poté přidáme rybí omáčku, maso a restujeme do hněda. Vmícháme nadrobno pokrájený, oloupaný galgan, kuličky pepře, natrhané limetkové listy, přilijeme whisky a vývar.
-
3
Přivedme k varu, vložíme na kousky rozkrájené fazolové lusky, na plátky pokrájené houby a bambusové výhonky, zvolna vaříme cca 2 - 3 minuty.
-
4
Hotovou směs rozdělíme na talíře, dle chuti dozdobíme chilli vločkami a ihned podáváme.