Jihothajské dušené kuřecí na kari
Suroviny
- 1000 g Kuře
- 250 ml Vývar drůbeží
- 400 ml Kokosová smetana
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 0.5 kávová lžička Kmín římský
- 1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
- 0.5 kávová lžička Koriandr celý
- 1 kávová lžička Krevetová pasta
- 2 ks Chilli paprička
- 2 ks Limetka
- 1 hrst Cibulka jarní
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 0.03 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1365 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 107 g
- Sodík 723 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 187.5 mg
- Draslík 606.4 mg
- Vláknina 3761 mg
- Vitamín A 3761 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve vykostíme kuře a maso nakrájíme na kousky. Připravíme kari pastu. Všechny přísady vložíme do mixéru či hmoždíře a zpracujeme na hladkou pastu. Odložíme stranou.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a rozdrcený česnek na něm osmahneme dozlatova. Přidáme kuřecí maso, orestujeme po všech stranách a vyjmeme. Do výpeku přidáme připravenou pastu a vlijeme polovinu kokosové smetany. Krátce povaříme, až se začne uvolňovat silné aroma. Vrátíme zpět kousky masa, zalijeme vývarem, důkladně promícháme a přilijeme zbytek smetany, rybí omáčku, šťávu vymačkanou z limetek a přisypeme cukr. Znovu promícháme a na mírném ohni povaříme cca 15 minut.
-
3
Hotovou směs rozdělíme na talíře nebo do misek, posypeme nadrobno nasekanými chilli papričkami bez semínek a jarní cibulkou a ihned teplé podáváme.